Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
Τσικνοπέμπτη
Το βασικό έθιμο είναι το ψήσιμο-Τσίκνισμα κρέατος στα κάρβουνα. Συνήθως το κρέας είναι χοιρινό.Στις Σέρρες ανάβουν μεγάλες φωτιές, ψήνουν κρέας και πηδούν πάνω από τις φωτιές.Στην Κομοτηνή ψήνουν κοτόπουλα. Συγκεκριμένα τα καψαλίζουν και τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια στέλνουν το κοτόπουλο ο άντρας στη γυναίκα και η γυναίκα στέλνει στον άντρα μπακλαβά.Στην Κέρκυρα οι κοπέλες βγαίνουν στα καντούνια και κοτσομπολεύουν ενώ οι άντρες τους κάνουν καντάδες.Στην Πελοπόννησο ψήνουν κρέας και λουκάνικα και φτιάχνουν τσιγαρίδες και παστό από χοιρινό.Στην Κοζάνη ψήνουν λουκάνικα, τσιγαρίδες και πίνουν πολύ κρασί.Σε όλη την Ελλάδα τη μέρα της τσικνοπέμπτης οι άνθρωποι βγαίνουν, τρώνε κρέας και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρε Χρήστο η καλύτερη μέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία!!! Αυτός είναι ο ρόλος του ιστολογίου!!! Να παρουσιάζουμε διάφορα πράγματα. Έχω μια απορία πάνω στην ανάρτηση. Γιατί γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη ή μάλλον τι γιορτάζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα μου ντε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις τρεις εβδομάδες πριν την αρχή της Σαρακοστής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστός
ΑπάντησηΔιαγραφή